JÓVAL KÉSŐBB VONALZÓT, KÖRZŐT IS RAGADTAM, ÉS SZAKRAJZ ÓRÁKON PRÓBÁLTAM ÖTÖSÖKET GYŰJTENI. AZ OSZTÁLYFŐNÖKÖM AZONBAN KÉT ÉV ELTELTÉVEL AZT JAVASOLTA, LEGYEK INKÁBB SZÍNÉSZ (…???)

ÉN A „SZÍNT” VÁLASZTOTTAM AZ „ÉSZ” HELYETT, ÉS EGY – JOBBÁRA CSAK KEDVCSINÁLÓ, 1 ÉVES – DÍSZLETFESTŐ ÉS SZOBRÁSZ ISKOLÁBAN BELESZAGOLHATTAM MILYEN, AMIKOR AZ EMBERNEK AZ LEHET A MUNKÁJA, AMI A KEDVENC IDŐTÖLTÉSE.
KIS KITÉRŐVEL BELESZAGOLTAM A KERÁMIAMŰHELYEK LEVEGŐJÉBE IS – KÖZEL 3 ÉVIG – MAJD ÚJRA DÍSZLETEK KÖZT TALÁLTAM MAGAM, CSAK EZÚTTAL PÁR HÓNAPIG TOLOGATTAM AZOKAT ELŐADÁSOK ELŐTT, ALATT ÉS UTÁN.
FORTUNA SZEKERÉNEK KEREKE AZONBAN MÉGIS CSAK ODASODORT EGYKORI DÍSZLETFESTŐ TANÁROM JOBBIK KEZE ÜGYÉBE TANÍTVÁNYNAK (ÉS BARÁTNAK). EKKORTÁJT MÁR FILM- ÉS SZÍNHÁZI MUNKÁK JÓVAL RITKÁBBAN VOLTAK, ELLENBEN LAKÁSOK, ÜZLETHELYISÉGEK, SZÓRAKOZÓHELYEK DEKORÁLÁSÁVAL ÉS DÍSZÍTŐFESTÉSÉVEL EGYRE TÖBBET FOGLALKOZTUNK.
SZERENCSÉSNEK TARTOM MAGAM, HOGY OLYAN MESTEREM AKADT, AKI LEGALÁBB ANNYIRA GYAKORLATIAS, MINT AMENNYIRE FILOZÓFIKUS ALKAT. SOKAT DOLGOZTUNK, ÉS SOKAT NEVETTÜNK EGYÜTT AZ ELMÚLT KÖZEL 15 ÉV ALATT.

előző oldalra »

következő oldalra »

magyar
english